Et rom i Fronter kan eksporteres og importeres fra en bygning til en annen. For å gjøre dette må du minst ha romeier / romoppretter rettigheter i installasjonen. Du må også ha en e-postadresse på kontaktkortet ditt.

Et eksportert rom vil ikke ta med brukere eller aktive data som forumbidrag, innleveringer eller prøvesvar. Det vil heller ikke ta med spørsmålsbanken eller målene, men det vil ya med mapper og verktøystruktur og innstillinger, forum og oppgaver, prøver, sider, dokumenter lastet opp i åpne mapper og de fleste lenker.

Innenfor rommet du ønsker å eksportere:

• Velg Rom-knappen fra verktøylinjen til venstre.
  • Velg Eksporter fra menyen øverst til høyre.
  • Du vil bli presentert med tre forskjellige alternativknapper:

Fronters intern romeksport

Eksporterer et rom til et internt Fronter-format. Den resulterende filen kan kun brukes til import til Fronter, til en hvilken som helst bygning som kjører på samme Fronter-utgivelse. Funksjonaliteten er den samme som ved kopiering av rom gjennom administrasjonsverktøyet, og kan brukes som en backup mekanisme.

IMS-eksport av arkivinnhold

De valgte verktøyene / mappene blir eksportert som en zip-fil som overholder IMS Content Packaging-spesifikasjon (for tiden IMS CP 1.1.4). Innhold opprettet med Fronter-verktøy (for eksempel sider og forum) blir eksportert som HTML-filer, men f.eks. Prøver vil være i et IMS-format som kan importeres igjen.

Eksporter arkivinnholdet og behold strukturen
De valgte verktøyene / mappene blir eksportert som en zip-fil med hele strukturen intakt. Innhold opprettet med Fronter-verktøy (for eksempel sider og forum) blir eksportert som HTML-filer, og prøver som XML-filer. Dette alternativet er egnet for store mengder sikkerhetskopier eller nedlastinger, når innholdet hovedsakelig er i eksterne filformater, for eksempel bilder og dokumenter (for eksempel pdf, doc, ppt).

• Standard radioknapp 'Fronters intern romeksport' alternativ bør velges. Hvis du velger "Fronter intern romeksport", vil det vises en rullegardin med e-postadressene til romeiere. Adressen til brukeren som utfører handlingen, vil være standard. Velg en for å motta varsel når eksporten er fullført.
  • Klikk Eksporter. Følgende melding vil vises: "Operasjonen er plassert i kø. Du får en e-post så snart rommet er klart.". En e-postvarsling sendes til den valgte e-postadressen når eksporten er fullført. Den eksporterte filen vil være tilgjengelig i en uke. Nåværende status og en lenke "Se status for romopprettelse" til fanen 'Bestitle rom-kopier' vil også bli vist.

For å fullføre eksporten må man enten:

• Gå til kategorien 'Bestilte rom-kopier', enten via statussiden eller 'Vis romliste'.
  • Klikk på 'Last ned fil' til høyre for romnavnet.

eller

• Fra e-posten du mottar fra donotreply@fronter.com; klikk på lenken i posten.

(Hvis du ikke allerede er innlogget, vil du bli sendt til påloggingssiden.) Klikk på linken 'Klikk her for å laste ned rommet'.

Les mer fra hjelpemanualen:

https://help.fronter.com/en/fronter/index.php/Room#Export_a_room