Fra lærer:

De siste dagene har jeg hatt flere elever som ikke klarer å opprette grupper på Its learning. De trykker på opprett gruppe og blir sendt videre til en side som sier at de må opprette gruppe. Og derfor ikke kan gjøre noe mer. De får ikke opp noe vindu om å putte mennesker med i gruppen, kun beskjed om at de må opprette en gruppe.

Løsning:

Denne situasjonen kan skje dersom man kopierer lenken til oppgaven direkte fra ressurser-siden og bruker denne lenken i en kalenderhendelse.
Oppgaven åpnes da uten toppmeny, og det vil da også kunne være funksjonalitet som ikke fungerer som det skal, som f.eks. her med 'opprett gruppe'.
Vår tekniker har registrert en 'bug' på at slike "foreldreløse"-sider burde åpne seg i riktig frameset når den mangler toppmeny.
Men, innen denne 'bug-en' blir fikset så er det  andre måter dere kan lenke til oppgaven på andre måter for å unngå dette problemet.
1. I kalenderhendelsen kan man velge å klikke på "sett inn trelenke"-ikonet i editoren og så velge oppgaven. Denne linken åpnes riktig med  toppmeny osv.2. I oppgaven kan man sette på en tidsfrist. Studentene vil da få oppgaven opp i sin oppgaveliste på "min side" og i faget. Lenken i oppgavelisten åpnes riktig med toppmeny osv.3. I faget kan man publisere et oppslag og legge til oppgaven som en ressurs i oppslaget. Når studentene klikker på oppgaven i oppslaget, åpnes den riktig med toppmeny osv.4. I planleggeren kan man lage en plan, knytte planen til en kalenderhendelse, og legge til oppgaven som en aktivitet knyttet til planen. Planen med tilknyttede aktiviteter/oppgaver vil dukke opp i kalenderhendelsen, og eventuelt også i "Denne uken" på fagdashbordet.